Home » Trainingen » Minioren en Junioren

Minioren en Junioren

Kinderen kunnen doorgroeien van Balvaardigheid naar trainingen op de vereniging. Jeugdtraining kan je onderverdelen in de volgende drie fases:

  1. De voorbereidende/basis fase (6-10 jaar)
  2. Ontwikkelingsfase algemeen/speltype vorming. (11-15 jaar)
  3. Ontwikkeling speltype specifiek. (16-18 jaar)

Voorbereidende/ basis fase jeugdspelers
Deze fase zet de balvaardheidoefeningen door tot een hoger niveau. Motorische vaardigheden worden op een leuke speelse manier aangeleerd. Er wordt gekeken hoe de coördinatie en snelheid is in combinatie met een racket en bal. Er wordt aanzet gegeven tot het spelen van kleine wedstrijdjes op miniveld waar het gedrag op de baan en de inzet centraal staat. De telling bij wedstrijden en spelregels op en buiten de baan worden aangeleerd.

Ontwikkelingsfase algemeen/speltype vorming
Spelers zijn in deze fase bezig met het trainen van verschillende spelsituaties. De ontwikkeling van tactische en mentale vaardigheden worden in wedstrijdgerelateerde oefeningen bijgebracht. De looptrainingen brengen hiernaast de nodige snelheid en oefeningen waardoor je altijd goed voor de bal komt te staan.

Ontwikkeling speltype specifiek
Op deze leeftijd hebben alle spelers een specifiek speltype ontwikkeld. Hier wordt in deze fase veel aandacht aan besteed. Tactiek, techniek en de mentaliteit staan hierbij hoog in het vaandel. Fysieke oefeningen zorgen voor voldoende capaciteit bij wedstrijden. Wedstrijd gerichte trainingen zorgen ervoor dat de speler mentaal sterk is in de wedstrijd. Kortom, gerichte trainingen op verbeterpunten van techniek of tactiek van de speler.

Doe mee in Woerden

Kom kennismaken met tennis!

Heb je zin om kennis te maken met tennis? Schrijf je in via dit inschrijfformulier en we spreken een trainingsmoment in overleg af.

Je eerste training is gratis! Wil je nog meer tennissen, dan kan je twee extra trainingen nemen voor slechts €7,50 per keer. Daarna kan je lid worden van T.C. Woerden of TV VEP en de 15 euro wordt in mindering gebracht op je lidmaatschap.

Facebook